Rioolprobleem voorkomen: handige tips!

Een rioolverstopping is niet prettig. Voorkomen is beter dan genezen! Hoe dat kan? Volg deze tips:
  1. Gebruik niet te veel toiletpapier. Ophoping van toiletpapier veroorzaakt veel verstoppingen. Gebruik wat minder toiletpapier of spoel de wc goed na.
  2. Gooi geen afval door het toilet. Ook etensresten, frituurvet, luiers, maandverband, natte doekjes en chemisch afval zijn schadelijk voor het riool.
  3. Maak regelmatig de sifon schoon. Veel wasbakken raken verstopt door sifons die zijn dichtgeslibt door bijvoorbeeld haren. Door deze regelmatig schoon te maken voorkomt u verstoppigen.
  4. Pas op met ontstoppingsmiddelen. U kunt altijd een gootsteenontstopper gebruiken. Pas op met andere middelen zoals korrels en vloeistof. Deze producten kunnen het probleem verergeren als u ze niet goed gebruikt.

Voorkom waterschade

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor rioolproblemen. Een verstopping of lek komt nooit gelegen. Dankzij technische oplossingen kunnen wij u calamiteiten besparen. Door bijvoorbeeld een terugslagklep te installeren kunnen wij voorkomen dat uw kelder vol water komt te staan tijdens een overstroming. Neem eens contact op voor vrijblijvend advies.

Start typing and press Enter to search