Van Terheijden Groep BV Installatie en Rioolprobleem

Afscheiders

Plaatsen afscheiders

Van Terheijden is gespecialiseerd in aanleg van diverse afscheiders. Dit doen wij vakkundig, volgens Europese wetgeving, zodat het oppervlaktewater goed beschermd blijft.

Een vetafscheider 

Voor bedrijven die een verhoogde kans hebben dat er tijdens werkzaamheden vetten in het afvalwater en daarmee in het riool terecht komen, gelden er bepaalde richtlijnen over het maximale vetgehalte dat aanwezig mag zijn in het afvalwater. Voor deze bedrijven is het daarom raadzaam om een vetafscheider aan te laten leggen.

Hoe werkt een vetafscheider?

Een vetafscheider is een put tussen het rioolstelsel die het vet in het afvalwater tegen houdt, zodat er zo min mogelijk vet in het rioolstelsel terecht komt. Het aanleggen van een vetafscheider zorgt er dus voor dat u zeker weet dat het vetgehalte in het afvalwater niet te hoog wordt, zodat de Europese wetgeving wordt nageleefd.

Olie- en benzineafscheiders

Voor bedrijven die met olie en benzine werken, is het daarentegen verplicht om een olieafscheider of oliebenzineafscheider te plaatsen. Een dergelijke afscheider voorkomt dat er zand, slib en minerale olie in het afvalwater terecht komt. Overigens is niet alleen het aanleggen van een vet, olie of oliebenzine afscheider noodzakelijk, ook vakkundig onderhoud is onderdeel van de wet- en regelgeving van Europa.

Start typing and press Enter to search