Van Terheijden Groep BV Infra en Rioolprobleem

Infra

Afscheiders (vetput) en IBAs (septic tank)

Van Terheijden Infra is gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van afscheiders en IBAs zoals vetputten en septic tank systemen. Dit doen wij vakkundig, volgens Europese wetgeving, zodat uw oppervlaktewater goed beschermd blijft.

afscheider-iba-septic-tank-tijdelijk

Afscheiders

Waarom een vetafscheider/vetput?
Voor bedrijven die een verhoogde kans hebben dat er tijdens werkzaamheden vetten in het afvalwater en daarmee in het riool terecht komen, gelden er bepaalde richtlijnen over het maximale vetgehalte dat aanwezig mag zijn in het afvalwater. Voor deze bedrijven is het daarom raadzaam om een vetafscheider aan te laten leggen.

Hoe werkt een vetafscheider?
Dit is een put in het rioolstelsel die het vet in het afvalwater tegen houdt, zodat er zo min mogelijk vet in het rioolstelsel terecht komt. Het aanleggen van een vetput zorgt er dus voor dat u zeker weet dat het vetgehalte in het afvalwater niet te hoog wordt, zodat de Europese wetgeving wordt nageleefd.

Olie- en benzineafscheiders
Voor bedrijven die met olie en benzine werken, is het daarentegen verplicht om een olieafscheider of oliebenzineafscheider te plaatsen. Een dergelijke afscheider voorkomt dat er zand, slib en minerale olie in het afvalwater terecht komt. Overigens is niet alleen het aanleggen van een vet, olie of oliebenzine afscheider noodzakelijk, ook vakkundig onderhoud is onderdeel van de wet- en regelgeving van Europa.

Afscheider aanleggen
Van Terheijden kan bij uw bedrijf een vet, olie en/of oliebenzine afscheider aanleggen. Onze vakmensen leggen de afscheider aan volgens de Europese wetgeving, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhouden van vet, olie en oliebenzine afscheiders. Ons onderhoud zorgt er dan ook voor dat u blijvend het oppervlakte water beschermd en zo perfect voldoet aan alle eisen die aan u gesteld worden.

IBA / septic tank

Mini-waterzuivering in eigen tuin
IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Een IBA is in feite een mini-rioolwaterzuivering. In Nederland gebruiken we IBA’s als de afstand van een huis tot de riolering te groot is. Sommige zijn heel simpel en zuiveren in beperkte mate, zoals de septic tank.

IBA of Septic Tank aanleggen
Van Terheijden kan bij uw IBA aanleggen. Onze vakmensen leggen deze IBA aan volgens de Europese wetgeving, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Bovendien zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhouden van deze IBA’s. Ons onderhoud zorgt er dan ook voor dat u blijvend het oppervlaktewater beschermd en zo perfect voldoet aan alle eisen die aan u gesteld worden.

Heeft u interesse in het aanleggen van afscheiders en IBAs? Voor vragen of meer informatie kunt u bellen naar 0164 241 246 of contact met ons opnemen via het contactformulier.

Vragen of meer informatie?

Wij staan voor u klaar

  • Snelle service
  • Met garantie
  • Meer dan 19 jaar ervaring
  • Meer dan 13.000 klanten geholpen
  • Vanaf € 82,08 excl. btw

Start typing and press Enter to search